Възглавници

Не сте доволни от сегашната си възглавница и търсите нещо подходящо за вас или вашето дете? Значи сте на точното място.

Виж повече
Цвят
Височина
Материал
Ефект
Цена

Показване на 1–12 от 38 резултата

В онлайн магазин Екотекс ще откриете всичко нужно за едно удобно и приятно преживяване в собственото ви легло.

Какви видове възглавници ще намерите в онлайн магазина на ekotex.bg?

В онлайн магазина на Ekotex.bg ще откриете разнообразие от възглавници, всяка от които е проектирана да отговори на специфични нужди за комфортен и здравословен сън.

От ортопедични и мемори възглавници до ергономични модели и такива със силиконов пух или охлаждащ гел – нашият асортимент обхваща всичко необходимо за перфектната почивка през нощта.

По-долу ще намерите детайлно описание на всеки вид възглавници, което ще ви помогне да направите най-добрия избор за вашите индивидуални нужди.

Предимства на ортопедичните възглавници

Ортопедичните възглавници са проектирани с идеята да осигурят правилна подкрепа на шийния отдел на гръбначния стълб. Те са особено полезни за хора, изпитващи болки в шията, напрежение в мускулите или дискомфорт поради неправилна позиция по време на сън.

Чрез поддържането на главата и шията в натурална позиция, тези възглавници помагат за облекчаване на напрежението и предотвратяват сковаността сутрин. Ортопедичните възглавници са идеални за хора с хронични болки в областта на врата или тези, които искат да подобрят своята поза по време на сън.

За какво се използват мемори възглавниците

Мемори възглавниците са проектирани да реагират на температурата и тежестта на тялото, адаптирайки се към формата на главата и шията на всеки човек. Те са отличен избор за хора с хронични болки в областта на шията, както и за тези, които често се будят през нощта поради дискомфорт.

Мемори пяната помага за равномерно разпределение на натиска, което намалява възможността за възникване на болка и обезпечава спокоен сън.

Какво са ергономични възглавници и техните предимства

Ергономичните възглавници са проектирани да поддържат естествената извивка на шията, като по този начин намаляват напрежението върху мускулите и сухожилията. Те са особено полезни за хора, които спят на гръб или на страна, тъй като осигуряват равномерна подкрепа и предотвратяват изкривяването на шията. Това води до подобряване на кръвообращението и намаляване на възможността за възникване на главоболие и болки в шията.

За кого са подходящи възглавниците със силиконов пух

Възглавниците със силиконов пух са леки и меки, което ги прави идеални за хора, страдащи от астма или алергии, тъй като силиконовият пух не задържа прах и алергени. Освен това, тези възглавници са лесни за поддръжка и могат да бъдат перени, което гарантира поддържането на хигиенна и здравословна среда за сън.

Кога да избера възглавница с охлаждащ гел и какви са ползите и

Възглавниците с охлаждащ гел са идеални за хора, които прекомерно се изпотяват по време на сън, особено през топлите месеци. Гелът в тези възглавници осигурява приятно охлаждане, което помага за регулиране на температурата на тялото и подобрява комфорта по време на сън. Тези възглавници са идеални за хора с мигрени или други здравословни състояния, които се влошават от топлината.

На каква възглавница е препоръчително да се спи?

Няма еднозначен отговор на въпроса за подходяща възглавница, на която да се спи. Всичко зависи от начина ви на спане, обема на тялото и позата, която тялото ви заема по време на сън.

Има възглавници за спящите настрани – тези възглавници са големи и високи за да подкрепят главата, без да сплескват раменете. По-големите и високи възглавници поддържат правилна формата на гръбнака.

Хората, които се потят по време на сън могат да решат този проблем като изберат модел възглавница с охлаждащ гел или алое вера. Ако кожата ви се запарва, моделите възглавници с бамбукови нишки са подходящ избор за вас.

Какъв да е пълнежът на вашата възглавница?

Пълнежът определя нивото на комфорт, което ще усещате както и лекотата и устойчивостта на бактерии. Добър пример за удобен избор са възглавниците със силиконов пух или пък тези със силиконови топчета.

Топчетата се нагласят спрямо тежестта на главата ви, като я поемат нежно. Тези модели не са нито прекалено твърди, нито прекалено меки.

Вариантът мемори пяна, от друга страна, се е превърнал в класика в жанра най-вече заради невероятното облекчение, което мнозина чувстват след продължително използване. Но те са удобни и за пътуване.

От друга страна, капитонираните възглавници пък са страхотни за спалня. Те разполагат с множество предимства, включително лесната поддръжка и страхотният дизайн.

Какви форми възглавници има?

Това е важен въпрос и много често неговият отговор зависи от това дали е за спалня, пътуване, дали страдате от шипове във врата. Ако се въртите докато спите, например, може би ще получите максимална подкрепа от дълга възглавница.

Ако пък спите по гръб, ви трябва модел с качествено ядро, който да може да отдаде достатъчно, за да изравни позицията на гръбнака и главата. Това, което много хора наричат хубави възглавници за спане, не винаги пасва на вашите предпочитания.

Ето защо ние предоставяме гратисен период за тестване с безплатна опция за връщане, ако не сте успели да подберете идеалното решение за вас и пълноценния ви сън.

Можете да откриете удобни и терапевтични възглавници, включително за подрастващи деца, а също така и стандартни детски модели и дори варианти за новородени бебета.

Колко често да сменяме възглавниците си?

Това зависи до голяма степен от самата възглавница, сезона и колко често я ползвате. Добре е да имате поне още една резервна с подобна характеристика, една за през лятото, една за през зимата. По този начин всяка от тях ще издържи максимално дълго във времето, включително и при интензивна употреба.

Честотата на подмяната се определя както от обвивката, така и от пълнеж на възглавницата, тъй като има модели, които са много по-издръжливи, разполагат с антибактериални свойства или просто са изработени от по-здрави материи. Материалите, от които изработваме възглавниците са висококачествени и екологични: бамбук, японска вишна и тъкан текстил algua spirulina.

Най-важното е да намерите нещо, което ви дава нужната опора, не напряга раменете ви и не изкривява врата.