Възглавници с мемори пяна

Възглавницата с мемори пяна е предназначена да насърчава естественото изравняване на гръбначния стълб, като същевременно предлага превъзходен комфорт и опора на горната част на тялото.

Виж повече
Височина
Материал
Ефект
Цена

Показване на 12 резултата

Болките във врата и схващанията са едни от водещите причини за проблеми в съня и недоспиването. Те водят до влошаване на качеството ви на живот, главоболие, хронична умора и куп други заболявания. 

Ако търсите решение на тези проблеми, тогава се ориентирайте към продуктите от линията „мемори възглавници” на Екотекс.

Защо да изберете възглавници от мемори пяна?

Въпросът за мемори пяната е на дневен ред, когато навлезем в областта на вратните прешлени. Причината се крие в деликатната природа на тяхното местоположение. То е възлово и наситено с нерви, а неговото запазване от изключителна важност.

Наличието на толкова много мускули, сухожилия и нервни връзки в тази област на тялото правят тила и раменете едни от рисковите места при неправилна позиция за сън или неправилно избраните продукти за такъв. 

Неправилната поза през деня създава напрежение за мускулите и прешлените. Всичко това води до натоварване, изкривяване и напрежение на гръбначният стълб. Отслабването на мускулите на врата правят поддържането тежестта на главата трудна задача, а неправилната поза по време на сън могат да допълнително да допринесат за болки и хронични възпалителни заболявания.

Използването на възглавници от мемори пяна или други подобни ортопедични продукти не само забавя този процес, но и може да предотврати множество проблеми.

Как точно помагат възглавниците с мемори пяна?

Това, което мемори пяната прави, е да заеме формата на тила, главата и раменете. С други думи тя премахва напрежението, което позволява за правилна декомпресия, необходима по време на сън.

Декомпресията е важен процес, който се осъществява в легнало положение и който е необходим за отпускане напрежението на прешлените и всички нервни окончания около тях.

В рамките на деня в следствие на гравитацията всички прешлени от гръбнака се „сбиват” и човек губи от ръста си. С помощта на правилна поза и спане без напрежение човек връща повече от 0,5 от ръста си след ставане на следващата сутрин. 

Възглавниците от мемори пяна не само помагат процеса на декомпресия да се осъществи правилно, но и помагат за предотвратяване на изкривявания в тази област. 

Те снемат напрежението от важни точки в човешката структура, започвайки от главата и стигайки чак до петите.

Защо да пазарувате продуктите на Ekotex.bg?

Заложете на нашия екип, защото ние сме част от малкото производители в България, които реално могат да гарантират за качеството на своите продукти.

Купуването на само мемори възглавница, но и на който друг от нашите продукти, ви гарантира дълготрайност, спокойствие и здравословен сън. В допълнение, ние винаги работим с достъпни и конкурентни цени.