You are here:

Доставка и плащания

Доставка

I. Доставка на територията на РБългария.

1. Срок за доставка.

1.1. Срокът за доставката на заявените с поръчка стоки до дома Ви е от 3 до 5 работни дни след получаване на потвърждение на поръчката, като срокът може да бъде удължен при официалните празници и/или почивни дни със срока на неработните дни. При извънредни обстоятелства е възможно забавяне в посочените срокове за доставка, за което ще бъдете уведомени своевременно от наш сътрудник.

1.2. Поръчката се счита за потвърдена след телефонно обаждане от наша страна. Нужно е да потвърдите, че сте съгласни с вида, количеството, цената и срока за доставка на описания в поръчката артикул.

1.3. Трябва да се има предвид, че за всяка поръчка е необходимо технологично време за изпълнение: разговор с Вас и уточняване на детайлите, пакетиране, подготовка на опис, пратка, гаранционна карта, товарителница и заявка на куриер. Поради тази причина поръчки, изпратени след 15.00 часа се обработват на следващия работен ден.

1.4. При наличие на обстоятелства, водещи до забавяне изпълнението на поръчката, Вие ще бъдете своевременно уведомени на посочения телефон за контакти.

1.5. Поръчки, направени след 15.00 ч. в петък, както и поръчки, получени в събота и неделя, се обработват в понеделник, ако той е работен ден.

1.6. Поръчки, направени на официални празини и неработни дни, се обработват на следващия работен ден.

1.7. За някои населени места, които не са посещавани всеки ден от куриерска фирма, доставките се осъществяват в съответствие с работния график на куриерската фирма.

1.8. За гр. София доставките може да се изпълнят в същия или следващия работен ден от потвърждаването на поръчката, стига това да е технически възможно.

2. Условия за доставка.

2.1. Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от Потребителя начин и според посочените срокове. “ЕКОТЕКС 1” ООД си запазва правото да удължава посочените срокове, като Потребителите ще бъдат информирани предварително за това от наш служител. Доставката на определени продукти, поръчани през платформата https://ekotex.bg е безплатна в рамките на Република България, с изключение на случаите, в които Потребителите са уведомени от наш служител за настъпила промяна в това условие или при описани специални условия на продуктовата страница. Доставката се извършва до адрес на клиента, като “ЕКОТЕКС 1” ООД и партньорската куриерска фирма не поемат ангажимента за транспортирането на продукта до входната врата (при многофамилни сгради) или по внасянето на продукта в дома на клиента. “ЕКОТЕКС 1” ООД може да поиска допълнително потвърждение, включително по телефон, факс, електронна поща за доставяне на направената поръчка.

2.2. В случай, че Потребителят откаже да предостави изискваната от “ЕКОТЕКС 1” ООД информация, отказът от предоставянето й автоматично води до отмяна на поръчката с или без допълнително уведомление на Потребителя. Цената за доставка е посочена под информацията, публикувана за самия артикул и се калкулира автоматично в стойността на поръчката. “ЕКОТЕКС 1” ООД не носи отговорност за забавяне в случай, че то се дължи по вина на куриера, извършващ доставката и/или поради независещи от “ЕКОТЕКС 1” ООД обстоятелства. При констатиране на външни видими дефекти –  евентуални повреди, удари и други щети, установени при доставка, Потребителят следва да подпише протокол за щети в присъствието на куриера незабавно и да уведоми “ЕКОТЕКС 1” ООД чрез съобщение на електронната поща.

2.3. При приемане на пратката от Потребителя без забележки всички и всякакви претенции за външни видими дефекти са неоснователни и като такива не следва да бъдат удовлетворявани. В случай,че не бъде изготвен и подписан протокол за щети в присъствието на куриера при получаването на пратката и/или не бъде незабавно уведомен наш сътрудник, Потребителят губи правото си на привеждане на констатираните външни видими дефекти в съответствие с договора за продажбата.

2.4. Когато доставката е до адрес, различен от офис на куриерската фирма, клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката, в противен случай той е длъжен да заплати допълнителните разходи по куриерската услуга.

2.5. В случаите, когато от “ЕКОТЕКС 1” ООД са зададени в писмена форма конкретни дата и час за доставка, изявлението има обвързваща сила. При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката, “ЕКОТЕКС 1” ООД не носи отговорност за неточно изпълнение на поръчката вследствие на подадената невярна информация от Потребителя.

2.6. При предаване на стоките, Потребителят или трето лице, посочено от него, са длъжни да подпишат придружаващите ги документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е титуляр на заявлението, но приема стоката при доставка на посочения от Потребителя адрес за доставка. В случай, че Потребителят не бъде открит в срока за изпълнение на доставката на посочения от него адрес и/или не бъде осигурен достъп до адреса за доставка, “ЕКОТЕКС 1” ООД се освобождава от задължението си да достави заявените стоки и Потребителят губи правата си по извършената от него поръчка за доставка на стоки.

2.7. Ваше право и задължение е да се уверите, че стоката която получавате е същата, която сте поръчали.

2.8. Когато доставените стоки явно не съответстват на заявените за покупка от Потребителя и това може да се установи при обикновен преглед на доставените стоки, Потребителят има право да поиска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на извършеното от него заявление за покупка на стоки в срок от 24 часа от уведомяването за такова искане на посочения от “ЕКОТЕКС 1” ООД адрес на електронна поща.

2.9. “ЕКОТЕКС 1” ООД си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да е длъжен да информира предварително Потребителя, стига това да не рефлектира на начина и срока на доставка.“ЕКОТЕКС 1” ООД извършва доставки чрез куриер/и на територията на България.

2.10. Поръчките, направени през сайта, се обработват всеки ден от 8.30 до 15 часа, без събота и неделя. Поръчки, постъпили след тези часове, се обработват на следващия работен ден.

2.11. Внимание! При получаване на пратки от онлайн магазин с адрес https://ekotex.bg не се предлага опция ОТВАРЯНЕ ПРЕДИ ЗАПЛАЩАНЕ. Ако след това имате проблем със закупената стока, погледнете страницата Рекламации и връщане.

II. Доставка извън територията на РБългария.

1. Срок за доставка.

1.1 Пратки до чужбина се изпращат чрез БЪЛГАРСКИ ПОЩИ. Времето за доставка след изпращане на артикула от наш офис варира между 1 и 3 седмици в зависимост от населеното място и зоната, в която се намирате. Цената не е фиксирана и зависи от населеното място и зоната, в която се намирате.

За да направите поръчка, е необходимо да сте регистриран потребител. В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката от наша страна (липса на наличност, размер, разцветка и т.н.), ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо на посочената от Вас електронна поща. Може да Ви бъдат предложени алтернативни артикули със същото качество и цена. Вие имате право да се откажете от поръчката по всяко време до изпращането й, като ни информирате с писмо или телефонен разговор.

Плащане

I. Начин на плащане.

1. Предлагаме Ви 5 начина на разплащане:

1.1. Плащане на куриерската фирма при доставката(наложен платеж).

Доставката се осъществява от куриерска фирма ЕКОНТ, като използваме нейната услуга “Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод” (Законово основание за услугата е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3). За направеното от Вас плащане фирма Еконт издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка. Пазете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО разписката за превода, защото при нужда тя е официалният Ви документ, който потвърждава сделката. При получаване на стоката от куриерската фирма, Вие заплащате стойността на пратката на представителя на куриерската фирма. Отделно заплащате куриерската услуга, освен ако не е упоменато, че доставката е безплатна.

1.2. Банков превод

Можете да заплатите съответната сума за поръчката от всяка една българска банка. Когато нареждате превода, задължително посочете номера на поръчката. За плащане по банков път използвайте следните данни:

 

ЕКОТЕКС 1 ООД

Банка: Eurobank Bulgaria AD

IBAN: BG73BPBI79421021278501

Като основание за плащането запишете номера и датата на поръчката.

Изпълнението на поръчката започва след получаване на банковия превод  или след изпращане от Ваша страна на копие от платежното нареждане на [email protected]

 

1.3. Плащане с Дебитна / Кредитна карта през системата на Борика

Карти Visa

Те могат да бъдат класическа карта Visa (Visa Classic), бизнес карта Visa (Visa Business) и златна карта Visa (Visa Gold). И трите картови продукта могат да се ползват в режим он-лайн и в режим оф-лайн по електронен път или чрез хартия (слип). Транзакциите, които могат да се извършват с тези карти, са базирани на подпис или ПИН, като те могат да се ползват на банкомати, ПОС терминали, ръчни терминали (импринтери) чрез слипове или телефонна авторизация. С кредитните карти Visa може да се извършват електронни разплащания.

Карти Visa Electron

Те са картов продукт за извършване на платежни операции от ПОС терминали, които се авторизират изцяло по електронен път от издателя или картов процесор от името на издателя. Транзакциите с Visa Electron на ПОС терминали могат да бъдат базирани на подпис или да изискват въвеждане на ПИН код, което от своя страна позволява достъп с тези карти и до глобалната мрежа от банкомати на Visa. Картите Visa Electron могат да са свързани или с разплащателни сметки и да се използват като дебитни карти, или с кредитни лимити и да се използват като кредитни карти с натрупано-отложено плащане (charge cards).

Картовите продукти Visa Electron и Visa се издават от банките, членове на Visa International.

MasterCard или Eurocard-MasterCard

Те са кредитни карти, които се издават в три вида: Масова карта (Mass) – персонална кредитна карта с отложено плащане, Бизнес карта (Business) – карта за предпочитани от банката-издател клиенти с възможност за плащане в целия свят и възстановяване на изразходваната сума обикновено в края на месеца, Златна карта (Gold) – за индивидуално ползване с допълнителни средства за защита и удобство при обслужване при пътувания. Кредитната линия при златната карта зависи от самия клиент. И трите картови продукта могат да се ползват в режим он-лайн и в режим оф-лайн по електронен път или чрез хартия (слип). Транзакциите, които могат да се извършват с тези карти, са базирани на ПИН или на подпис, като те могат да се ползват на банкомати, ПОС терминали (хотели, ресторанти, магазини), ръчни терминали (импринтери) чрез слипове или телефонна авторизация.

Maestro

Това са електронни дебитни карти на MasterCard, които могат да бъдат местна или международна карта. Местната карта Maestro може да се ползва само на територията на страната. С международната карта Maestro се съчетават функциите на националните дебитни карти с логото на БОРИКА с функциите на една международна дебитна карта. Това прави международната карта Maestro един много атрактивен картов продукт, тъй като транзакциите с тези карти у нас се тарифират като местни, а транзакциите в чужбина – като международни. От друга страна банките, издаващи национални (местни) дебитни карти, след като станат членове на картовата организация MasterCard Europe, много лесно и бързо конвертират тези карти в международни карти Maestro. Международните карти Maestro се приемат на всички банкомати и ПОС терминали в света, на които е поставен знакът Maestro. При използване на картите Maestro на банкомати задължително се изисква въвеждане на ПИН код. Платете с дебитна или кредитна карта онлайн.

В случай, че плащането е направено с банкова карта, Възстановяването на суми се извършва чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок от 14 (четиринадесет) дни.

1.4. Плащане с PayPal

PayPal е един от най-сигурните начини за плащане през Интернет, който осигурява разплащания през автоматизирана платформа. При генериране на заявка за плащане с PayPal автоматично ще бъдете пренасочени към системата за разплащания посредством криптирана връзка. Разплащания с извършват посредством верификация на e-mail адрес. Възможни са разплащания в различна валута (USD, EUR, GBP и др.).

 

За повече информация или въпроси, не се колебайте да се свържете с нас по телефона, по ел. поща или чрез контактната ни форма.

 

Влиза в сила за всички Ползватели на 13.08.2022 г.