Декубитални матраци

В този раздел ще намерите медицински матраци с целесъобразна структура от високо профилирана еластична пяна, за оптимално проветряване на тялото на пациента и предотвратяване на рани.

Виж повече

Показване на единичен резултат

0/5
0
(9)

370,00 лв. - 420,00 лв.

ДекубиталниматрациДекубиталниматрациОртопедичен матракМатрак с мемори пянаМатракс покет пружиниПротектори за матрациМатракВъзглавнициAнатомичнавъзглавницаOртопедичнавъзглавницаМемори пянавъзглавницаСпално бельоРазопакованипродуктиКалъфка за възглавницаКалъфка зазавивкаСпални комплектиОлекотена завивкаAксеоариЧаршафиПуфовеЛегла за кучетаЗащитно облеклоохляждащ гелСиликонов пухTопматракОртопедичентоп матракToп матрак с мемори пянаСпално бельоДетски продуктиАксеосариТоп матрацниtag-pro-mo-cat-mat-ВисочинаразмерНаръчник за сънМатрак попоръчкаНиво на твърдостНиво на комфортВъзглавници

Какво представляват антидекубиталните матраци?

Медицинските, или декубитални матраци, са специфичен клас медицинско оборудване за задоволяване на конкретни здравни нужди. Приложението им е за хора, подложени на продължителен престой на легло, и такива, които са трудно подвижни или парализирани.

Целта на антидекубиталния матрак е да предотврати получаването на рани по тялото вследствие на залежаване. Тези рани значителното понижават ефективността на лечението на пациента.

От какво е създадена структурата на декубиталните матраци?

Структурата на декубиталните матраци е създадена от три основни части – ядро, повърхност и калъф. Тази структура прави тялото на пациента да се отделя от монолитната повърхност на матрака, което увеличава притока на кръв, намалява изпотяването, проветрява кожата и предотвратява протриването и създаването на рани при пациента.

Всички сегменти от структурата на декубиталните матраци са оптимизирани, за да доставят възможно най-много комфорт на лежащия.

  1. Ядрото на антидекубиталния матрак е направено от високо профилирана, еластична пяна, която е в естеството на дишащите свойства на матрака.
  2. Повърхността на декубиталните матраци има както напречни, така и надлъжни профилирани зони. Ролята на тези зони е да придадат по-голяма стабилност без значение от позата, в която пациентът лежи. Така се намалява напрежението между тялото и матрака.
  3. Калъфите на медицинските матраци могат да са гладки или профилирани. Техните водонепромокаеми свойства и мембранна структура позволяват едновременно защита и проветривост. Хигиенните свойства на декубиталните матраци са завишени — блокиран е достъпът на течности до ядрото, а матракът става по-лесен за поддръжка. Калъфът може да се пере както на ръка, така и в пералня.

Медицинските матраци от Екотекс не са надуваеми – т.е. не се налага използването на компресор. Продуктът пристига готов за употреба.