Общи условия

Hacтoящитe oбщи ycлoвия ca пpeднaзнaчeни дa регламентират oтнoшeниятa мeждy “ЕКОТЕКС 1” ООД, EИK ………….., cъc ceдaлищe и aдpec нa yпpaвлeниe: Бългapия, гp. Coфия, ж.к. …………………., нapичaнo пo-дoлy зa ĸpaтĸocт ДOCTABЧИK, и ĸлиeнтитe, нapичaни пo-дoлy ПOЛЗBATEЛИ, нa плaтфopмaтa зa eлeĸтpoннa тъpгoвия с адрес https://ekotex.bg, както и произтичащите от това права и задължения на тези страни.

I. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Чл.1. Общи условия.

1. Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

1.1. Данни за ДОСТАВЧИКА:

Наименование на Доставчика: “ЕКОТЕКС 1” ООД.

Седалище и адрес на управление: Бългapия, гp. Coфия, ж.к. ………………………………….

Адрес за упражняване на дейността и адрес за отправяне на жалби от потребители: Бългapия, гp. Coфия, ж.к. …………………………………..

Данни за кореспонденция: Бългapия, гp. Coфия, ж.к. …………………………………….

Материално отговорно лице: ………………………………….

Вписване в публични регистри: ЕИК ……………………, Номер на администратор на личните данни: № ======.

1.2. Надзорни органи:

1.2.1.Комисия за защита на потребителите.

Адрес: 1000 гр. София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Уеб сайт: www.kzp.bg

1.2.2.Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,

тел.: (02) 940 20 46

факс: (02) 940 36 40

Email: [email protected], [email protected]

Уеб сайт: www.cpdp.bg

1.3. Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност: BG……

2. Информация съгласно пpaвилaта зa тъpгoвцитe в Eвpoпeйcĸия cъюз (EC), ĸoитo пpoдaвaт cвoитe cтoĸи и ycлyги oнлaйн:

2.1. Линĸ ĸъм интepнeт плaтфopмaтa зa peшaвaнe нa пoтpeбитeлcĸи cпopoвe (OPC) нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия (EK):

Онлайн решаване на спорове

3. “ЕКОТЕКС 1” ООД е собственик на сайтd с интернет адрес https://ekotex.bg.

4. Чрез достъпа до сайта /зареждането му в браузера/, ПOЛЗBATEЛИТЕ приемат Общите условия и се съгласяват с тях, като се задължават да ги спазват.

5. В случай, че не сте съгласни с всичките описани по-долу условия, моля, не използвайте сайта. С използването на сайта, Вие декларирате, че имате правото, пълномощията и дееспособността да приемете и да бъдете обвързани с тези условия.

Чл.2. Характеристики на сайта.

1. Сайтът с адрес https://ekotex.bg е платформа за електронна търговия, чрез използването на която Ползвателите сключват договори за покупко-продажба и доставка на предлаганите от Доставчика стоки и услуги, включително и следното:

1.1. Извършват регистрация и създават потребителски профил за преглеждане на съдържанието на електронният магазин и използване на допълнителните услуги за предоставяне на информация и текущи промоции.

1.2. Преглеждат стоките и услугите, техните параметри, цени, отзиви и условия за доставка.

1.3. Сключват с Доставчика договори за покупко-продажба и доставка на стоки и услуги, предлагани в сайта с адресhttps://ekotex.bg.

1.4. Получават информация за нови стоки и промоции, предлагани от Доставчика в сайта.

1.5. Извършват плащания във връзка със сключените договори чрез сайта с адресhttps://ekotex.bg, като избират от възможните варианти най-удобния за тях.

1.6. Уведомявани са за правата, произтичащи от закона, предимно чрез интерфейса на платформата https://ekotex.bg в Интернет.

1.7. Упражняват правото си на отказ, когато е приложимо, по Закона за защита на потребителите.

Чл.3. Дocтaвчиĸът в плaтфopмaтa с адрес https://ekotex.bg opгaнизиpa дocтaвянeтo нa cтoĸитe и гapaнтиpa пpaвaтa нa Пoлзвaтeлитe, пpeдвидeни в зaĸoнa, в paмĸитe нa дoбpocъвecтнocттa, възпpиeтитe в пpaĸтиĸaтa, пoтpeбитeлcĸoтo или тъpгoвcĸoтo пpaвo, ĸpитepии и ycлoвия.

Чл.4. В сайта с адерсhttps://ekotex.bg Ползвателите сключват с Доставчика договор за покупко-продажба на стоките. Договорът се сключва на български език и се съхранява в базата данни на сайта на Доставчика.

Чл.5. По силата на сключения с Ползвателите договор за покупко-продажба на стоки, Доставчикът в платформата https://ekotex.bg се задължава да организира доставката и прехвърлянето на собствеността на Ползвателя на определените от него чрез интерфейса в платформата стоки. Ползвателите имат право да поправят грешки при въвеждането на информация не по-късно от отправяне на изявлението за сключване на договора Доставчика в платформата с адресhttps://ekotex.bg.

Чл.6. Ползвателите заплащат на Доставчика на платформата https://ekotex.bg възнаграждение за доставените стоки съгласно условията, определени в платформата с адрес https://ekotex.bg и настоящите общи условия. Възнаграждението е в размер на цената, обявена в платформата с адрес https://ekotex.bg.

Чл.7. Ползвателят и Доставчикът в платформата с адрес https://ekotex.bg се съгласяват, че всички изявления помежду им във връзка със сключването и изпълнението на договора за покупко-продажба могат да бъдат извършвани по електронен път и чрез електронни изявления по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис и чл. 11 от Закона за електронната търговия.

Чл.8. Приема се, че електронните изявления, извършени от Ползвателите на сайта са извършени от лицата, посочени в данните, предоставени от Ползвателя при извършване на регистрация, ако Ползвателят е въвел съответното име и парола за достъп.

II. РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА САЙТА С АДРЕС https://ekotex.bg

Чл.9. За да използва сайта с адрес https://ekotex.bg за сключване на договори за покупко-продажба на стоки, Ползвателят следва да въведе избрани от него име и парола за отдалечен достъп, с което се счита, че е приел настоящите общи условия.

Чл.10. Името и паролата за отдалечен достъп се определят от Ползвателя, чрез извършване на онлайн регистрация в сайта на Доставчика https://ekotex.bg, съобразно посочената процедура.

Чл.11. С попълване на данните си в потребителската кошница и натискане на бутона “Поръчай”, Ползвателят декларира, че е запознат с тези общи условия, съгласен е с тях и се задължава безусловно да ги спазва.

Чл.12. Доставчикът потвърждава извършената от Ползвателя поръчка по електронна поща. Създава се акаунт на Ползвателя, като между него и Доставчика възникват договорни отношения.

Чл.13. При извършване на регистрацията или поръчката Ползвателят се задължава да предостави верни и актуални данни. Ползвателят се задължава при промяна своевременно да актуализира данните, посочени в регистрацията или поръчката си.

III. СЪДЪРЖАНИЕ НА ДОГОВОРА

Чл.14. Доставчикът и Ползвателите сключват отделни договори за покупко-продажба на стоките, заявени от Ползвателите, независимо че са избрани с едно електронно изявление и от един списък със стоки за покупка.

Чл.15. Доставчикът може да организира заедно и едновременно доставката на поръчаните с отделните договори за покупко-продажба стоки.

Чл.16. Пpaвaтa нa Пoлзвaтeлитe във вpъзĸa c дocтaвeнитe cтoĸи ce yпpaжнявaт oтдeлнo зa вceĸи дoгoвop зa пoĸyпĸo-пpoдaжбa. Упpaжнявaнeтo нa пpaвa във вpъзĸa c дocтaвeнa cтoĸa нe зacягa и нямa дeйcтвиe пo oтнoшeниe нa дoгoвopитe зa пoĸyпĸo-пpoдaжбa нa дpyгитe cтoĸи. B cлyчaй чe Пoлзвaтeлят имa ĸaчecтвoтo нa пoтpeбитeл пo cмиcълa нa Зaĸoнa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe, yпpaжнявaнeтo нa пpaвo нa oтĸaз oт дoгoвopa зa пoĸyпĸo-пpoдaжбa нa oпpeдeлeнa cтoĸa нe зacягa дoгoвopитe зa пoĸyпĸo-пpoдaжбa нa дpyгитe cтoĸи, дocтaвeни нa пoтpeбитeля. Потребителите се ползват от законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба.

Чл.17. В случай на доставка на стоки, които се доставят промоционално заедно с други стоки в комплект, с предимство се прилагат правилата за доставка и връщане на съответния комплект, както са обявени в профила на стоката в електронния магазин.

Чл.18. При упражняване на правата по договора за покупко-продажба Ползвателят е задължен да посочва точно и недвусмислено договора и стоката, по отношение, на които упражнява правата.

Чл.19. Ползвателят може да плати цената за отделните договори за покупко-продажба наведнъж при извършване на поръчката на стоките или при тяхната доставка.

Чл.20. По отношение на стоки, които се доставят промоционално заедно с други стоки в комплект цената за комплекта се отнася само в неговата цялост и е неразделна за отделни стоки от комплекта.

Чл.21. В случай че Доставчикът приеме връщане на една стока от комплект по ал. 7, Ползвателят има право да му бъде възстановена сума за върнатата стока от комплекта, която е пропорционална на съотношението между цените на стоките от комплекта в електронния магазин на Доставчика когато не се предлагат в комплект една с друга.

IV. ТЕХНИЧЕСКИ СТЪПКИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА

Чл.22. Ползвателите използват интерфейса на страницата на Доставчика в платформата https://ekotex.bg, за да сключват договори за покупко-продажба на предлаганите от доставчиците в платформата https://ekotex.bg стоки.

Чл.23. В случаите на поръчка на стоки без извършване на регистрация от страна на Ползвателя, последният приема тези общи условия в момента на доставката. Счита се, че Ползвателят е приел настоящите общи условия с приемането на доставката на стоките.

Чл.24. Ползвателите сключват договора за покупко-продажба на стоките в платформата https://ekotex.bg по следната процедура:

1. Влизане в системата за извършване на поръчки в платформата https://ekotex.bg.

2. Избиране на една или повече от предлаганите от Доставчика в платформата https://ekotex.bg стоки и добавянето им към списък със стоки за покупка.

3. Предоставяне на необходимите данни за индивидуализация на Ползвателя като страна по договора.

4. Предоставяне на данни за извършване на доставката.

5. Избор на способ и момент за плащане на цената.

6. Потвърждение на поръчката.

V. ОСОБЕНИ КЛАУЗИ, КОИТО СЕ ПРИЛАГАТ СПРЯМО ЛИЦА, КОИТО ИМАТ КАЧЕСТВОТО ПОТРЕБИТЕЛ ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Чл.25. Правилата на настоящия раздел V от тези общи условия се прилагат единствено спрямо Ползватели, за които според данните, посочени за сключване на договора за покупко-продажба или при регистрацията в сайта с адрес https://ekotex.bg, може да се направи извод, че са потребители по смисъла на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия и/или на Директива 2011/83/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 25-ти октомври 2011 г.

Чл.26. Основните характеристики на стоките, предлагани от Доставчика в платформата https://ekotex.bg са определени в профила на всяка стока в платформата https://ekotex.bg.

Чл.27. Цената на стоките с включени всички данъци и такси се определя от Доставчика в платформата https://ekotex.bg в профила на всяка стока в платформата https://ekotex.bg

Чл.28. Стойността на пощенските или транспортните разходи, невключени в цената на стоките се определя от Доставчика в платформата https://ekotex.bg и се предоставя като информация на Ползвателите при избиране на стоките за сключване на договора за покупко-продажба.

Чл.29. Начините на плащане, доставка и изпълнение на договора се определят в настоящите общи условия и информацията, предоставена на Ползвателя посредством в механизмите в платформата https://ekotex.bg

Чл.30. Информацията, предоставяна на Ползвателите по този член е актуална към момента на визуализацията й в платформата https://ekotex.bg преди сключването на договора за покупко-продажба.

Чл.31. Ползвателите се съгласяват, че цялата изискуема от Закона за защита на потребителите информация може да бъде предоставяна чрез интерфейса на платформата https://ekotex.bg или електронна поща.

Чл.32. Потребителят се съгласява, че доставчиците в платформата https://ekotex.bg имат право да приемат авансово плащане за сключените с потребителя договори за покупко-продажба на стоки и тяхната доставка.

Чл.33. Потребителят избира самостоятелно дали да заплати на Доставчика в платформата https://ekotex.bg цената за доставка на стоките преди или в момента на доставката им.

Чл.34. В случай, че стойността на поръчката на Потребителя е равностойна или надвишава 5 000 лв., плащането се извършва само чрез банков превод или внасяне по платежна сметка на Доставчика.

Чл.35. Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок 14 дни, считано от датата на приемане на стоката от Доставчика чрез единния формуляр за отказ от договора, достъпен на сайта на Доставчика в платформата https://ekotex.bg на адрес https://ekotex.bg/terms-and-conditions в Приложение № 1 към тези общи условия. Информация за упражняване на правото на отказ е достъпна на адрес https://ekotex.bg/terms-and-conditions в Приложение № 2 към тези общи условия.

Чл.36. Правото на отказ по чл.25, ал. 1 не се прилага в следните случаи:

1. За доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания.

2. за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето.

Чл.37. Когато доставчикът в платформата https://ekotex.bg не e изпълнил задълженията си за предоставяне на информация, определени в Закона за защита на потребителите, Потребителят има право да се откаже от сключения договор в срок до една година и 14 дни, считано от датата на получаване на стоката. Когато информацията е предоставена на потребителя в рамките на срока за отказ, същият започва да тече от датата на предоставянето й. Потребителят има право да отправи изявлението за отказ по този член директно пред Доставчика чрез единния формуляр за отказ от договора, достъпен на сайта на Доставчика в платформата https://ekotex.bg на адрес Приложение № 1 към тези общи условия.

Чл.38. Когато Потребителят е упражнил правото си на отказ от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, Доставчикът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка, без неоправдано забавяне и не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора. Доставчикът възстановява получените суми, като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при първоначалната трансакция, освен ако потребителят е изразил изричното си съгласие за използване на друго платежно средство и при условие че това не е свързано с разходи за потребителя.

Чл.39. При упражняване на правото на отказ, разходите за връщане на доставените стоки се приспадат от сумите за възстановяване по чл.28, освен в случаите, когато потребителят организира сам и за своя сметка връщането на стоките. Доставчикът няма задължение да възстанови допълнителните разходи за доставка на стоките, когато потребителят изрично е избрал начин на доставяне на стоките, различен от най-евтиния вид стандартна доставка, предлагана от Доставчика.

Чл.40. Потребителят се задължава да съхранява получените от Доставчика в платформата стоки и техните опаковки и да осигури запазването на тяхното качество и безопасност по време на срока по чл.35. Опаковката, в която пристига стоката при Потребителя е неразделна част от стоката. Нарушаването или изгубването на опаковката дава право на Доставчика да приспадне от сумата за връщане необходимата част за възстановяване на стоката, за да бъде тя такава, както в момента на изпращане на Потребителя.

Чл.41. Потребителят може да упражни правото си на отказ от договора с Доставчика като отправи писмено изявление до Доставчика чрез стандартния формуляр за отказ от договора, достъпен на адрес https://ekotex.bg/terms-and-conditions в платформата https://ekotex.bg в Приложение № 1 към тези общи условия.

Чл.42. Когато доставчикът в платформата https://ekotex.bg не е предложил да прибере стоките сам, той може да задържи плащането на сумите на потребителя докато не получи стоките или докато потребителят не представи доказателство, че е изпратил стоките обратно, в зависимост от това, кое от двете се е случило по-рано.

Чл.43. В случай доставка на стоки, които се доставят промоционално заедно с други стоки в комплект (т.нар. bundle стоки), при упражняването на правото на отказ на Потребителя по този член и изискванията на Закона за защита на потребителя, на Потребителя се възстановява съответния намален размер на индивидуална цена на стоката като се вземе предвид съотношението на цените на стоките в електронния магазин когато не се купуват заедно (т.е. съотношението между ненамалените цени на стоките).

Чл.44. Независимо от горните хипотези, Потребителят се задължава да върне стоката в търговски вид, който позволява последващата й продажба, освен ако разопаковането на стоката води до очевидно нарушаване на търговския вид на стоката, като но не само разрушима кутия, херметически опаковки и други сходни случаи. В случай на нарушен търговски вид на стоката, Доставчикът има право по своя преценка да откаже да приеме отказ от договора или да начисли на Потребителя разходи за възстановяване на стоката в търговски вид.

Чл.45. В случай на упражняване на правото на отказ по този член, счита се че Потребителят е упражнил и право на отказ по отношение на бонус съдържанието, принадлежащо към стоката.

Чл.46. Срокът на доставка на стоката е определен за всяка стока поотделно при сключване на договора с потребителя чрез сайта на Доставчика в платформата https://ekotex.bg

Чл.47. В случай, че Потребителят и Доставчикът в платформата https://ekotex.bg не са определили срок за доставка, срокът на доставка на стоките е 30 календарни дни, считано от датата, следваща изпращането на поръчката на потребителя до Доставчика чрез сайта на Доставчика в платформата https://ekotex.bg.

Чл.48. Ако Доставчикът в платформата https://ekotex.bg не може да изпълни договора поради това, че не разполага с поръчаните стоки, той е длъжен да уведоми за това потребителя и да възстанови платените от него суми.

VI. ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРА

Чл.49. Доставчикът в платформата https://ekotex.bg може да организира доставката и предаването на стоката на Ползвателя от съответен куриер в определения при сключването на договора срок.

Чл.50. Ако срокът по Чл.49 не е изрично уговорен между страните при сключването на договора, Доставчикът организира доставката и предаването в разумен срок.

Чл.51. Ползвателят трябва да прегледа стоката в момента на доставката и получаването и ако не отговаря на изискванията, да уведоми за това незабавно Доставчика чрез имейл в платформата https://ekotex.bg. Ако Ползвателят не уведоми Доставчика чрез имейл в платформата https://ekotex.bg, стоката се смята за одобрена като съответстваща на изискванията, освен за скрити недостатъци.

Чл.52. В случай, че плащането е направено с банкова карта, Възстановяването на суми се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 14 (четиринадесет) дни.

Чл.53. Доставчикът в платформата https://ekotex.bg не се задължава да осигурява необходимия сервиз за стоките, предлагани в сайта.

Чл.54. За неуредените в този раздел случаи се прилагат правилата търговската продажба, определени в Търговския закон и Закона защита на потребителите.

VII. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Чл.55. Доставчикът в платформата https://ekotex.bg предприема мерки за защита на личните данни на Ползвателя съгласно Закона за защита на личните данни.

Чл.56. От съображения за сигурност на личните данни на Ползвателите, Доставчикът в платформата https://ekotex.bg ще изпрати данните само на e-mail адрес, който е бил посочен от Ползвателите в момента на регистрацията.

Чл.57. Доставчикът в платформата https://ekotex.bg има право да съхранява данни в крайното съобщително устройство на Ползвателя, освен ако последният изрично изрази несъгласието си за това. За повече информация вижте Декларацията за поверителност в сайта.

Чл.58. Ползвателят или Потребителят се съгласява, че Доставчикът в платформата https://ekotex.bg има право да изпраща по всяко време електронни съобщения към Ползвателя или Потребителя, включително и бюлетин или предложения за покупка на стоки, докато е налице регистрация на Ползвателя или Потребителя в електронния магазин на Доставчика в платформата https://ekotex.bg.

Чл.59. Ползвателят или Потребителят се съгласява, че Доставчикът в платформата https://ekotex.bg има право да събира, съхранява и обработва данни за поведението на Ползвателя или Потребителя при използването на електронния магазин на Доставчика в платформата https://ekotex.bg

Чл.60. По всяко време Доставчикът в платформата https://ekotex.bg има право да изисква от Ползвателя да удостовери достоверността на всяко едно от обявените по време на регистрацията обстоятелства и лични данни.

VIII. ИЗМЕНЕНИЕ И ДОСТЪП ДО ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

Чл.61. Настоящите общи условия могат да бъдат изменяни от Доставчика на платформата https://ekotex.bg, за което последният ще уведоми по подходящ начин всички регистрирани Ползватели.

Чл.62. Доставчикът в платформата https://ekotex.bg и Ползвателят се съгласяват, че всяко допълване и изменение на тези общи условия ще има действие спрямо Ползвателя в един от следните случаи:

1. След изричното му уведомяване от Доставчика в платформата https://ekotex.bg и ако Ползвателят не заяви в предоставения му 14-дневен срок, че ги отхвърля.

2. Или след публикуването им на сайта на Доставчика в платформата https://ekotex.bg и ако Ползвателят не заяви в 14-дневен срок от публикуването им, че ги отхвърля.

3. С изричното му приемане от Ползвателя чрез профила му в сайта на Доставчика в платформата https://ekotex.bg.

Чл.63. Ползвателят се съгласява, че всички изявления на Доставчика в платформата https://ekotex.bg, във връзка с изменението на тези общи условия ще бъдат изпращани на адреса на електронната поща, посочена от Ползвателя, при регистрацията. Ползвателят се съгласява, че електронните писма, изпратени по реда на този член не е необходимо да бъдат подписани с електронен подпис, за да имат действие спрямо него.

Чл.64. Доставчикът публикува тези общи условия на адрес https://ekotex.bg/terms-and-conditions заедно с всички допълнения и изменения в тях.

IX. ПРЕКРАТЯВАНЕ

Чл.65. Настоящите общи условия и договора на Ползвателя с Доставчика в платформата https://ekotex.bg се прекратяват в следните случаи:

1. При прекратяване и обявяване в ликвидация или обявяване в несъстоятелност на една от страните по договора.

2. По взаимно съгласие на страните в писмен вид.

3. При обективна невъзможност на някоя от страните по договора да изпълнява задълженията си.

4. При изземване или запечатване на оборудването от държавни органи.

5. В случай на заличаване на регистрацията на Ползвателя в платформата https://ekotex.bg В този случай сключените, но неизпълнени договори за покупко-продажба остават в сила и подлежат на изпълнение.

Чл.66. Доставчикът има право по свое усмотрение, без да отправя предизвестие и без да дължи обезщетение да прекрати едностранно договора, в случай че установи, че Ползвателят използва платформата https://ekotex.bg в нарушение на настоящите общи условия, законодателството в Република България, общоприетите нравствени норми или общоприетите правила и практика в електронната търговия.

X. ОТГОВОРНОСТ

Чл.67. Ползвателят се задължава да обезщети и да освободи от отговорност доставчиците в платформата https://ekotex.bg и Доставчика при съдебни искове и други претенции на трети лица (независимо дали са основателни или не), за всички щети и разходи (в това число адвокатски хонорари и съдебни разноски), произтичащи от или във връзка с:

1. Неизпълнение на някое от задълженията по този договор.

2. Нарушение на авторски, продуцентски, права на излъчване или други права върху интелектуалната или индустриална собственост.

3. Неправомерно прехвърляне на други лица на правата, предоставени на Ползвателя, за срока и при условията на договора.

4. Невярно деклариране наличието или отсъствието на качеството потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите.

Чл.68. Доставчикът не носи отговорност в случай на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в Интернет, технически или други обективни причини, включително и разпореждания на компетентните държавни органи.

Чл.69. Доставчикът не носи отговорност за вреди, причинени от Ползвателя на трети лица.

Чл.70. Доставчикът не носи отговорност за имуществени или неимуществени вреди, изразяващи се в пропуснати ползи или претърпени вреди, причинени на Ползвателят в процеса на използване или неизползване на https://ekotex.bg и сключване на договори за покупко-продажба с Доставчика.

Чл.71. Доставчикът не носи отговорност за времето, през което платформата не е била достъпна поради независещи от него причини.

Чл.72. Доставчикът не носи отговорност за вреди от коментари, мнения и публикации под продуктите, новините и статиите в платформата https://ekotex.bg.

Чл.73. Доставчикът не носи отговорност в случай на преодоляване на мерките за сигурност на техническото оборудване и от това последва загуба на информация, разпространение на информация, достъп до информация, ограничаване на достъп до информация и други сходни последствия.

Чл.74. Доставчикът не носи отговорност в случай на сключване на договор за покупко-продажба, предоставяне на достъп до информация, загуба или промяна на данни настъпили вследствие на фалшива легитимация на трето лице, което се представя за Ползвателя, ако от обстоятелствата може да се съди, че това лице е Ползвателя.

XI. ДРУГИ УСЛОВИЯ

Чл.75. Ползвателят и Доставчикът в платформата https://ekotex.bg се задължават да защитават взаимно своите права и законни интереси, както и да пазят търговските си тайни, станали тяхно достояние в процеса на изпълнение договора и тези общи условия.

Чл.76. Ползвателят и Доставчикът се задължават по време и след изтичане на периода на договора да не правят публично достояние писмена или устна кореспонденция проведена между тях. За публично достояние може да се смята публикуването на кореспонденция в печатни и електронни медии, интернет форуми, лични или публични уеб сайтове и др.

Чл.77. В случай на противоречие между тези общи условия и уговорки в специален договор между Доставчика в платформата https://ekotex.bg и Ползвателя, с предимство се прилагат клаузите на специалния договор.

Чл.78. Евентуалната недействителност на някоя от разпоредбите на тези общи условия няма да води до недействителност на целия договор.

Чл.79. За неуредените в този договор въпроси, свързани с изпълнението и тълкуването на този договор, се прилагат законите на Република България.

Чл.80. Настоящите общи условия влизат в сила за всички Ползватели на 10.06.2019 г.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

ПРИЛОЖЕНИЕ № 1

Стандартен формуляр за упражняване право на отказ при online покупки

Приложение № 6 към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от ЗЗП

СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ

До ………………………

/името на търговеца/

……………………………………………………………………..

/адрес, ЕИК/

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки/услуги:

…………………………………………………. /описание на продукта/

Стоката е поръчана на …………………. /посочва се датата на поръчване в сайта/

Стоката е получена на …………………. /посочва се датата на получаване от потребителя/

………………………………………………………………………../Име на потребителя/

Гр./с……………………………………………………………. /Град на потребителя/

Ул./бул. ……………………………………………………………. /Адрес на потребителя/

Пощ. код. ……………………………………………………………. /Пощенски код на потребителя/

……………….                                                                             …………………………….

/Дата/                                                                                 /Подпис на потребителя/

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

ПРИЛОЖЕНИЕ № 2

Потребителят има право в срок от 14 дни да се откаже безусловно от договор от разстояние или от договор извън търговския обект, без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на тези за доставка в случай, че е избрал различен от стандартния най-евтин за търговеца начин за доставяне на поръчката, както и разходите за връщането на стоката обратно.

14-дневният срок започва да тече от датата на:

    • сключване на договора – при договор за услуги;
  • приемане на стоките от потребителя или от трето упълномощено лице, различно от превозвача.

В рамките на 14 дни след заявеното желание за отказ от договора потребителят следва да върне стоката на търговеца. В срок от 14 дни, считано от датата, на която е бил уведомен за решението на потребителя да се откаже от договора и след получаване на стоката от потребителя, търговецът възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите за доставка.

За повече информация или въпроси, не се колебайте да се свържете с нас по телефона, по ел. поща или чрез контактната ни форма.

Влиза в сила за всички Ползватели на 13.08.2022 г.