Олекотени завивки

Олекотените завивки са доста предпочитана покупка не само за тези, които държат на топлотата, но и за онези, които винаги са търсили специфичния нежен и мек допир по време на сън.

Виж повече

Показване на 9 резултата

Олекотените завивки са доста предпочитана покупка не само за тези, които държат на топлотата, но и за онези, които винаги са търсили специфичния нежен и мек допир по време на сън.

В тази връзка днес ще ви представим основните видове олекотени завивки. Пригответе се да получите полезна информация относно техните спецификации, за да изберете перфектния продукт за своята спалня. 

Какво трябва да знаете за вашата олекотена завивка?

От огромно значение при избора на олекотена завивка е да прецените дали търсите многосезонни, зимни или летни олекотени завивки.

Това, до голяма степен, ще определи нейната дебелина, пълнеж и материала на самата калъфка – можете да изберете и завивка за 4-те сезона, за да не се налага да се замисляте всеки път какво ви е нужно за всяко време през годината.

Кои са отличителните качествата на една наистина добра олекотена завивка?

Преди да пристъпите към покупка, е необходимо да погледнете към леглото си и да помислите колко голяма искате да е вашата олекотена завивка. Ние разполагаме както с модели за единично легло, така и с по-големи размери. 

Друг важен аспект за крайната ви покупка е да прецените подходящия за вас материал, както и какъв да е пълнежът, плюс колко цветен да е десенът. Пълнежът определя топлината и изолацията, а горния слой на калъфката определя мекотата и нежността, която изпитвате по време на сън.

Идеята зад олекотената завивка е тя да доставя нужната топлина и циркулация на въздуха, но освен това, неин основен бонус е по-лекото тегло от старите юргани или одеяла. Олекотените завивки са меки, пухести и доста приятни на допир, като това не означава, че не са способни да ви стоплят, дори в най-студените нощи.

Какви видове олекотени завивки има?

Като стандарт за калъф на завивките се използва сатенен памук, който е невероятно нежен и в различни разцветки. Това означава, че калъфът на вашата олекотена завивка може да бъде доста цветен и разнообразен като дизайн, но все пак да допринася и за топлината и уюта в спалнята.

Един от най-важните аспекти при избора на завивки са техните размери. Ние разполагаме със следните варианти: 200/220 ; 180/200 ; 220/240 ; 150/200. Всички са с памучни калъфи.

Пухени олекотени завивки

Пухените олекотени завивки имат универсална приложимост и варират според своята дебелина. Те най-често са четирисезонни и позволяват на тялото да диша, като все пак му доставят нужната защита от студ.

Пухените модели са лесни за поддръжка, изключително леки и меки. Те са невероятно приятна добавка към вашата уютна спалня. За поддръжката им не е нужно да се престаравате кой знае колко много. Проблем може да създаде тяхната обемна структура, когато настъпи времето за прибиране. Добра опция за целта са вакуумните чували.

Завивки с мериносова вълна 

Това са специален вид български олекотени завивки, които се допълват прекрасно със сатенирания памук. Идеални са за зимни условия, но могат да се използват и през лятото. Те имат дишаща природа и са подходящи за всякакви условия..

Защо да изберете олекотени завивки от Ekotex.bg?

Ние можем да гарантираме за абсолютното качество не само на пълнежа, текстила, но и на всеки шев, който се използва при създаването им